Home  
HOME  |  WEBSHOP  |  HET MATERIAAL  |  HERSTELPROCES  |  UW MAAT  |  FAQ'S  |  KLANTENSERVICE  |  WINKELWAGENTJE  |  
Compressiekleding.nl
 

Hulp nodig?
Hulp nodig?
 
Veilig betalen via iDeal

Veilig betalen via iDeal of via een overboeking.

Veel gestelde vragen

Klik binnen onderstaand overzicht op een vraag voor het bijbehorende antwoord.

Waar wordt compressiekleding van Design Veronique voor gebruikt?

Waarom moet ik compressiekleding dragen na mijn operatie?

Waarom zou ik moeten kiezen voor compressiekleding van Design Veronique?

Waarom kan ik niet mijn eigen strakke atletiekbroek, kousen of sport BH dragen?

Welke stoffen zijn er verwerkt in de compressiekleding van Design Veronique?

Bevat de kleding van Design Veronique latex?

Hoe weet ik welke compressiekleding geschikt is voor mij?

Waarom hebben de meeste kledingstukken een open kruis?

Waarom zou ik meer dan 1 kledingstuk moeten bestellen?

Waarom moet ik de maten van voor mijn operatie opgeven als deze veranderd zijn na mijn operatie?

Hoe lang moet ik mijn compressiekleding dragen?

Kan ik mijn Design Veronique compressiekleding wassen?

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Hoe wordt mijn bestelling verstuurd?

Wat zijn de voorwaarden voor het retourneren van mijn bestelling?


 


Vraag: Waar wordt compressiekleding van Design Veronique voor gebruikt?
Compressiekleding van Design Veronique is speciaal ontworpen om een belangrijke bijdrage te leveren tijdens het hertelproces na esthetische of reconstructieve chirurgie.

naar boven

Vraag: Waarom moet ik compressiekleding dragen na mijn operatie?
Het dragen van kwalitatief hoogwaardige compressiekleding helpt u met de volgende zaken gedurende uw herstelproces:

  • Het reduceert zwellingen en helpt bij het afvoeren van schadelijke vloeistoffen. De compressiekleding geeft druk waardoor lichaamsvocht wordt weggedrukt van de huid. Verder helpt deze specifieke kleding de spoelvloeistof die gebruikt is tijdens de operatie af te voeren, worden zwellingen of blauwe plekken significant gereduceerd en wordt de kans op infectie gedurende het herstelproces aanmerkelijk kleiner.
  • Helpt bij het vormen van de gewenste lichaamscontouren en zorgt voor huidretractie. De compressiekleding drukt de huid stevig tegen het lichaam hetgeen huidretractie en vorming van lichaamscontour ten goede komt.
  • Verbetert uw comfort gedurende het herstelproces. Goed sluitende compressiekleding van een hoge kwaliteit geeft u meer comfort dankzij een goede ondersteuning en worden zwellingen gereduceerd. Dit in combinatie met een lichtgewicht en ademende stof zorgt voor een comfortabele herstelperiode.

naar boven

Vraag: Waarom zou ik moeten kiezen voor compressiekleding van Design Veronique?
Design Veronique is wereldwijd de meest toonaangevende ontwerper en producent van compressiekleding. De kleding is speciaal ontworpen om te dragen tijdens uw herstelperiode na reconstructieve of esthetische chirurgie.

De stof die in de meeste gevallen gebruikt wordt is de zogenaamde Powernet stof. Dit materiaal is het best geschikt om post operatief de gewenste compressie te kunnen bieden. Het materiaal is comfortabel, lichtgewicht, ademend en snel drogend. De Powernet stof zorgt tevens voor een constante en optimale compressie op doelgerichte plaatsen. Vele andere stoffen verliezen hun rekbaarheid en oorspronkelijke vorm waardoor er geen juiste compressie kan worden gegarandeerd, dit in tegenstelling tot Powernet stof. Powernet is speciaal ontworpen om in elke gewenste richting de juiste hoeveelheid compressie te bieden gedurende uw herstelproces.

Het design van Design Veronique is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan iedere chirurgische procedure. Dit is een van de redenen dat het assortiment zo breed is. Bovendien heeft de kleding platte stiksels en geen zomen of labels in de buurt van het geopereerde gebied waardoor een optimaal draagcomfort gegarandeerd is. Ook wordt er voortdurend naar gestreefd de kleding zo stijlvol mogelijk te ontwerpen, omdat we weten dat de kleding mogelijk over een langere periode gedragen wordt. Vooral als de kleding onder uw dagelijkse kleding gedragen wordt, wilt u dat deze zo stijlvol mogelijk oogt.

Materialen zoals ritssluitingen, klittenband, haak- en oogsluitingen en bandjes die gebruikt worden zijn van de hoogste kwaliteit. Dit in combinatie met het vakmanschap en de strenge kwaliteitscontrole, maakt ons ervan overtuigd dat u met Design Veronique een comfortabel en duurzaam kledingstuk heeft. Al onze kleding is vrij van latex en formaldehyde.

Gradatie compressie technologie - met deze technologie wordt compressie geboden op alle plekken die door de compressiekleding worden bedekt en extra compressie in de belangrijkste geopereerde regio's. De combinatie algemene ondersteuning en maximale doelgerichte compressie zorgt voor comfort en verkort de herstelperiode.

Fabricatie - Compressiekleding van Design Veronique wordt in eigenbeheer ontworpen en geproduceerd in California USA. Omdat zowel het ontwerp als de productie in eigenbeheer plaats vindt, is de kwaliteitstandaard gegarandeerd. Ook is het hierdoor mogelijk om eventueel maatwerk te leveren of een bestaand model aan te passen.

Keuze - Design Veronique heeft een ruime keuze in modellen en maten variërend van XS tot en met XXXXL. Ook maatwerk en aanpassing van bestaande kleding behoort tot de mogelijkheden. De meeste modellen zijn leverbaar in drie kleuren: zwart, wit en champagne.

Service - Naast onze uitgebreide website kunnen wij u uiteraard eveneens telefonisch van dienst zijn. Doorgaans is alle kleding uit voorraad leverbaar.

naar boven

Vraag: Waarom kan ik niet mijn eigen strakke atletiekbroek, korset, kousen of (sport) BH dragen?
Voor een goed herstelproces is het van essentieel belang dat er zeer doelgericht de juiste hoeveelheid druk wordt geboden in de geopereerde regio, iets dat uw normale kleding u niet kan bieden. Bovendien is uw gewone kleding niet vrij van stiksels en labels aan de binnenzijde en niet voorzien van platte zomen en bijvoorbeeld een open kruis.

naar boven

Vraag: Welke stoffen zijn er verwerkt in de compressiekleding van Design Veronique?
De belangrijkste stof die gebruikt wordt in onze kleding is Powernet. Powernet is een zachte stof, zeer licht qua gewicht, ademend en is zeer duurzaam. Bovendien houdt de Powernet stof te allen tijde z'n veerkracht, zelfs na veelvuldig dragen en wassen. Verder vindt u stoffen als katoen, lycra en nylon terug in onze kleding.

naar boven

Vraag: Bevat de kleding van Design Veronique latex?
Alle producten van Design Veronique zijn VRIJ VAN LATEX, formaldehyde en andere stoffen die mogelijk irritaties of allergische reacties zouden kunnen veroorzaken.

naar boven

Vraag: Hoe weet ik welke compressiekleding geschikt is voor mij?
Wij kunnen u van dienst zijn met meer dan 80 verschillende typen compressiekleding, in verschillende designs, maten en kleuren. Uw keuze dient gebaseerd te zijn op een drie verschillende punten waaronder, het soort operatie of behandeling dat u ondergaat, de geadviseerde herstelperiode, uw maat en natuurlijk de kleur. Uw arts kan u adviseren omtrent het soort operatie en de daarbij horende herstelperiode. Via onze speciale adviespagina die op deze website beschikbaar is kunt u een uitstekend advies krijgen.

naar boven

Vraag: Waarom hebben de meeste kledingstukken een open kruis?
Compressiekleding is ontworpen om continue gedragen te worden. Met een open kruis kunt u van het toilet gebruik maken zonder dat u uw compressiekleding uit hoeft te doen. Met de grootte en plaats van het open kruis is uiteraard rekening gehouden met de anatomie, dusdanig dat er genoeg compressie is in de omliggende gebieden.

naar boven

Vraag: Waarom zou ik meer dan 1 kledingstuk moeten bestellen?
Wij adviseren om minstens twee kledingstukken met ritssluiting te bestellen en 1 kledingstuk zonder ritssluiting. Onmiddellijk na de operatie zal de arts of zuster u een kledingstuk met ritssluiting aantrekken. Dit kledingstuk blijft uiteraard niet bespaart van vlekken en er smoezelig en relatief vies uit zien als u de operatiekamer verlaat. Om de noodzakelijke continue compressie te garanderen kunt u het tweede exemplaar dragen terwijl u de eerste wast. Een aantal weken na de operatie kunt u het kledingstuk zonder ritssluiting dragen ten behoeve van contourvorming. Dit kledingstuk draagt u zeer comfortabel en discreet onder uw dagelijkse- of zelfs uitgaanskleding.

naar boven

Vraag: Waarom moet ik de maten van voor mijn operatie opgeven als deze veranderd zijn na mijn operatie?
Ondanks dat u uiteraard een kleinere maat zult hebben na bijvoorbeeld liposuctie, moet u toch uitgaan van uw maten van voor de ingreep. Dit omdat er na de operatie zwellingen optreden. Na verloop van tijd verdwijnen de zwellingen en gaat u over op compressiekleding zonder ritssluiting. Zie ook de rubriek uw maat.

naar boven

Vraag: Hoe lang moet ik mijn compressiekleding dragen?
Allereerst raden wij u aan het advies van uw arts op te volgen. Over het algemeen wordt geadviseerd om gedurende een periode van ongeveer 5 tot 7 dagen compressiekleding met ritssluiting te dragen, gevolgd door compressiekleding zonder ritssluiting voor een periode van ongeveer 6 tot 8 weken.

naar boven

Vraag: Kan ik mijn Design Veronique compressiekleding wassen?
Uw compressiekleding kunt u het beste met de hand wassen in koud water en laten drogen aan de waslijn. Wassen in warm water of drogen in een centrifuge kan uw kleding beschadigen. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen door het kledingstuk in een emmer met (ca. 10 liter) koud water en ¼ bekertje peroxide te laten weken. Na het weken, met de hand wassen en aan de lijn laten drogen.

naar boven

Vraag: Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
De meeste kleding kunnen wij direct uit voorraad leveren. Aan particulieren leveren wij op basis van vooruitbetaling. Nadat Entercare BV de order heeft ontvangen via de website ontvangt de klant een bevestiging per e-mail retour waarin de betalinggegevens zijn opgenomen. Zodra Entercare BV de vooruitbetaling heeft ontvangen zal de order binnen 5 werkdagen worden verstuurd vanaf kantoor met PostNL.

naar boven

Vraag: Hoe wordt mijn bestelling verstuurd?
Uw bestelling wordt per post verstuurd, tenzij anders met u afgesproken.

naar boven

Vraag: Wat zijn de voorwaarden voor het retourneren van mijn bestelling?
Wij garanderen dat al onze producten vrij zijn van materiaal- en/of productiefouten. Mocht u hier onverhoopt toch mee geconfronteerd worden, kunt u uw kleding binnen 14 dagen retourneren. Speciaal in opdracht voor u gemaakte maatwerkkleding kan niet worden geretourneerd.

De door u geretourneerde compressiekleding wordt door Entercare en Design Veronique zorgvuldig gecontroleerd teneinde onvolkomenheden vast te stellen. U krijgt het volledige bedrag van uw aanschaf op uw rekening teruggestort indien er sprake is van materiaal- en of productiefouten. U krijgt uw geld niet terug indien de kleding reeds is gedragen voor een bepaalde tijd, of als er sprake is van oneigenlijk gebruik dan wel misbruik. Om beschadiging en/of bevlekking te voorkomen, adviseren wij de kleding direct na het douchen te passen voordat u lotions, bodyolie, parfum of make-ups gebruikt. Ook is het raadzaam om de kleding te passen over uw eigen ondergoed en/of nylons.

Voordat u een product retourneert heeft u een retour autorisatiecode nodig. Dit nummer kunt u alleen telefonisch aanvragen bij onze klantenservice telefoonnummer 0348-462540. De retour autorisatiecode dient u duidelijk op het pakketje te vermelden voordat u het aan ons terug stuurt. Pakketjes zonder retour autorisatienummer worden door ons geweigerd.